Foto: Frank Ruiter

JOHAN OP DE BEECK

liefhebber en schrijver van geschiedenis die boeit, leert en verwondert

Johan Op de Beeck is een bekend tv-gezicht en heeft een gerenommeerde carrière in de media en de journalistiek achter de rug. Voorheen was hij actief als ankerman van het VRT-journaal, documentairemaker, directeur van Canvas, presentator en interviewer van verschillende talkshows en hoofdredacteur van verschillende media in binnen- en buitenland. Hij maakte meer dan twintig grote internationale documentaires, zoals ‘Jodentransport XX’, ‘Atlantik Wall’, ‘Masters of the Game‘ en ‘Masters of Beauty’ in coproductie met onder meer ARTE, VRT, EO, AVRO, TROS, VERONICA, BBC, NDR en FR2. Als echte tv-pionier startte hij de regionale nieuwszender TV Limburg en de zakenzender Kanaal Z op.
Vandaag is hij auteur van een reeks succesvolle non-fictieboeken en historische thrillers die het erg goed doen in de bestsellerlijsten.

Getuigenissen van lezers:

“Ik apprecieerde bijzonder de gepaste nuance, het verrassende inzicht in de motieven van de koning en de ganse samenleving en niet te vergeten uw smakelijke vertelstijl. Echt enorm van genoten, waarvoor dank!“

“Uw wonderbaarlijke vertellingen hebben me zo aangesproken dat ik mij verder wilde verdiepen, de boeken ook in één zucht heb uitgelezen en als afsluiting zelfs een reis naar Parijs heb gemaakt om alle belangrijke plekken daar nog eens te bezoeken. Ik wil u hartelijk bedanken voor het aanwakkeren van deze vlam.”

‘Wie over het heden wil oordelen, moet voldoende verleden in huis hebben’, zegt hij zelf. Liefde voor de geschiedenis is Johan aangeboren. Zijn grote voorkeur gaat uit naar de zeventiende en achttiende eeuw en de tijd van Napoleon Bonaparte (1769-1821), – een cruciale periode in de moderne Europese geschiedenis, de tijd van de Verlichting, de Franse Revolutie en het ontstaan van de Belgische natie.

Foto: Stefaan Temmerman

error: Deze foto is beschermd!