Napoleon. De biografie. Een pageturner

Napoleon-biografie

DEEL 1: VAN STRATEEG TOT KEIZER (491 blz.)

[button-green url=”https://johanopdebeeck.be/contact/” target=”_self” position=”left”]VRAAG HIER EEN GESIGNEERD EXEMPLAAR[/button-green][button-red url=”https://johanopdebeeck.be/contact/” target=”_self” position=”left”]VRAAG MEER INFO OVER LEZING OVER DIT ONDERWERP[/button-red]

afbeelding Napoleon-biografie van Johan Op de Beeck

Napoleon-biografiie deel 1

De Napoleon-biografie is een noodzakelijk boek. Napoleon Bonaparte (1769-1821) is een van de beroemdste en belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis . Hij spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding.

Oorlog

Zijn steile opmars leidde ook tot reusachtige conflicten en langdurige oorlogen in Europa. Ze eistten een zware tol. Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk en meeslepend dit fascinerende levensverhaal. Hij besteedt ook aandacht aan het woelige privéleven van de keizer. Hij bekijkt Napoleons houding ten aanzien van de ‘lage landen’ en ontluistert de mythes die rond deze kolos van de geschiedenis heersen.

DEEL 2: VAN KEIZER TOT MYTHE (799 blz.)

Dit tweede deel van de Napoleon-biografie start op het ogenblik dat hij als keizer het toppunt van zijn macht bereikt. Hij toont zich briljant in veldslagen en politieke meesterzetten. Daarom controleert hij nu Europa. De Franse maatschappelijke hervormingen kennen succes. Maar het keizerrijk barst uit zijn voegen. Vervolgens begaat de machtigste man ter wereld  vergissingen. Hij voert een uitzichtloze en nutteloze oorlog in Spanje. Met Engeland gaat hij een economische machtsstrijd aan. En verliest. Daarom ziet hij een oorlog met Rusland als noodzakelijk. In 1812 wordt hij na een catastrofale veldtocht door Rusland gestuit. Vanaf dat ogenblik is hij geen overwinnaar meer maar een overlever.afbeelding Napoleonbiografie deel 2

Ondergang

In 1814 doet hij troonsafstand. Die keuze maakt hij dan ook onder dwang van zijn maarschalken. De overwinnaars verbannen hem naar Elba. Maar amper tien maanden later ontsnapt hij. De keizer keert terug voor de definitieve krachtmeting. De overmacht is te groot. Hij gaat dan ook ten onder in Waterloo. Dat leidt tot een nieuwe verbanning. In zijn ballingsoord op Sint-Helena, zorgt de afgezette keizer ervoor dat de wereld zich ook na zijn dood  over hem zal blijven verbazen. De mythe is meteen geboren. Nog jong, maar eenzaam en depressief sterft hij in 1821. Maar ook na zijn dood blijft hij inspireren. Hij wordt opnieuw begraven in Parijs. Eeuwen later is men nog niet over hem uitgepraat.

De definitieve Nederlandstalige Napoleonbiografie,in twee boekdelen, toont het ware gelaat van de Corsicaanse immigrant die het schopte tot machtigste man ter wereld.

WENS JE EEN GEPERSONALISEERD EXEMPLAAR ?

Commentaren:

‘De definitieve Nederlandstalige biografie over Napoleon.’ – DE STANDAARD

‘Dicht op de huid van de keizer. Levendig en minutieus.’ – DE VOLKSKRANT

‘De beste biografie over Napoleon.’ – TROUW

Heerlijk passioneel geschreven biografie over Napoleon. Een verslavende pageturner. Fantastisch!’ – Joost Zweegers (Novastar)

Een pageturner waarin een van de invloedrijkste mensen uit onze geschiedenis weer tot leven wordt gewekt.’ – Peter Vandermeersch (hoofdredacteur NRC)

Lees ook het verhaal van Napoleon en de vrouwen in:

HET HART VAN NAPOLEON.

#metoo in de negentiende eeuw